Så köper du guldtackor billigastgolddigger

Köp guldtackor billigt

När du skall köpa guldtackor är det såklart viktigt att man köper till bra pris om tanken är att du så småningom skall göra en vinst. Att investera och köpa så billiga guldtackor är dock inte allt. Tänk på att kända märken så som Boliden, Valcambi och Credit Suisse ger bättre betalt än mindre kända. Helt okända märken på guldtackor kan ha ett guldpris som är så mycket lägre att det inte är värt sin vikt i guld.

Vart köper man då guldtackor billigast?

Det finns ett antal kända Svenska handlare av guldtackor, bland andra Liberty Silver, Tavex, Guldcentralen och Norsk-Svensk Guld. Det är dock inte här du köper billigast guld utan i Sverige skulle jag säga att du gör störst klipp på guld är på Tradera. Var dock försiktig och köp från handlare som har bra omdömen, har historik att de sålt guld förut samt att du köper kända märken. När du köpt dina guldtackor bör du förvara dem i ett bankfack. Enligt osäkra källor finns det ligor som säljer guldtackor för att sedan ta reda på din adress och sno tillbaka dem. Detta kan vara ett rykte men ändå värt att ha i åtanke om du skall förvara guld hemma.

Bankerna handlar inte med fysiskt guld men där emot med värdepapper av guld. Inte lika spännande som att hålla ett kilo guld i handen men ur vinstsyfte lika bra om inte bättre.

Priser på guldtackor.

Boliden guldtacka på 100 gram finns just nu (2012-12-04) på Tradera för 38900kr motsvarande 389kr per gram.

Pamp 5 gram guldtacka finns för 1825kr motsvarande 365kr per gram guld.

Degussa 10 grams guldtacka finns för 3650kr motsvarande 365kr per gram guld.

Som vi ser här är Boliden guldtacka mycket dyrare per gram guld än de mindre guldtackorna. Här ser vi vilken betydelse märket har och den välkända svenska guldtackan Boliden betalar bra bara för märket.

Svenska guldtackor på 100 gram är dock för småsparare, en riktig normalstor Svensk guldtacka väger 12,4kg motsvarande 398,66 troy ounce och kan du köpa idag för (2013-12-13) 3’221’772kr.

Se upp för falska guldtackor när du köper guld. Köper du för miljoner känns det inte tryggt att enbart lita på guldstämplar. Vi ser allt oftare pressmeddelanden från Tradera och Ebay med varningar om falska guldtackor. Det kan vara allt från blytackor klädda med guldhöljen till stora massiva guldtackor med mindre mängder av t.ex. Volfram som väger nästan lika mycket som guld. Lär vår guide om hur du kan testa om det är äkta guld i guldtackor, mynt etc.