Guldgrävare på TV

Guld är ett av de mest värdefulla och vackraste metaller som finns idag. Människor har grävt i gruvor, de har koloniserat länder och har till och med offrat andra människors liv för denna fantastiska metall. Det har skrivits legender om guld samt andra böcker och Hollywood har gjort mängder av filmer om det. Idag kan du läsa vilken historiebok som helst och då hitta information om guld och dess värde inom människans historia.

Vad är det som gör guld så speciellt? Vad är det som gör att den får sin vackra färg och hur hittar man det? Om du vill få tag i mera information om guld, kan TV-serier om guld vara en bra början. Dessa TV-serier handlar om guldgrävare och deras jakter, verktyg och annan information om en av världens mest kända metaller.

Guldjakt i Yukon

Guldjakt i Yukon

Guldjakt i Yukon är en serie som sänds på National Geographic Channel. Serien hade premiär under år 2014 och den handlar om guldgrävare och deras jakt efter guld, samt hur de använder nya, moderna verktyg för att hitta metallen. Samtidigt berör serien allt drama som händer mellan och under deras jakter. Tv-serien ger också annan viktig information om guld, som till exempel hur man skapar guldtackor, hur guldgrävarnas utrustning fungerar och ibland om hur deras moderna teknik kan misslyckas. Detta berör lika mycket guldet som relationerna mellan guldgrävarna.

Gold Rush: Alaska

Gold Rush Alaska

Gold Rush är en dokumentär tv-serie som sänds på Discovery Channel. Har du någonsin undrat hur det är att arbeta i en guldgruva? Då kan detta vara en tv-serie för dig. Serien hade sin premiär i december år 2010 och den har redan sänt 5 säsonger i USA. Säsong 6 kommer snart att ha premiär på Discovery Channel igen, det vill säga den 16 oktober år 2015. I denna dokumentärserie får tv-tittarna tillbringa runt 45 minuter till 1 timme av sin tid, genom att följa guldgrävarna Parker Schnabel och Todd Hoffman och deras liv som guldgrävare i Alaska samt i Yukon, Kanada.

Alaska Gold Diggers

Alaska Gold Diggers

Alaska Gold Diggers var en amerikansk dokumentärserie som sänds på Animal Planet om Sara Jane Bartholomae och hennes fyra döttrar. Dessa kvinnor förenade sina besparingar och begav sig till Alaska i ett försök att återuppta två guldgruvor varav en i Nome och en annan i Fairbanks. Gruvorna innehöll allt som hade lämnats kvar av Sara Janes pappa William ”Popper” Bartholomae. Kvinnorna arbetade sida vid sida med gruvornas guldgrävare i en kamp mot den kalla vintern i Alaska. Denna serie hade dock bara en säsong med 6 avsnitt som visades under år 2013.