Guldtackorgolddigger

Investera i guldtackor

Att investera i guld gör man billigast i form av guldtackor. Andra former av guld, så som guldmynt och guldsmycken m.m. har högre framställningskostnad och guldpriset per gram blir då högre. Just större guldtacka du köper desto lägre guldpris per gram bör du få. Om du där emot kan köpa ett guldmynt för samma pris per gram som en guldtacka bör du givetvis välja att köpa guldmyntet eftersom dessa samlas och ökar i värde snabbare än guldtackor.

Mer om: Hur man köper billiga guldtackor.

Investera i guld

För privatpersoner kan man köpa guldtackor i olika storlekar och vikt. från 1g till 1kg eller mer. Tänk på att små guldtackor har präglats precis som guldmynt och har därför högre framställningskostnad och därmed högre guldpris per gram. Att köpa gultackor på 1g är i stort sett värdelöst i investeringssynpunkt. Vi rekommenderar att man köper guldmynt så billigt som möjligt till dess att man har råd att köpa guldtackor i minst 100g. Dessa guldtackor har gjuts istället för att präglats och är därför bättre i investeringssynpunkt.

Svensk guldtacka från Boliden

Följ med när Programledaren Steve besöker Sveriges enda plats där man gjuter guldtackor. Bolien guldtacka gjuts i Rönnskär.

Olika guldtackor

När du skall köpa din gultacka är det säkrast att du köper någon av de kända märkena. Att köpa ett okänt märke kan göra din gultacka mer svårsåld och dessutom finns det större risk för förfalskning.

Dessa tillverkare av guldtackor rekommenderar vi:

  • Boliden
  • Credit Suisse
  • Pamp Suisse
  • UBM
  • Valcambi Schweiz
  • Heraeus

100g guldtacka från Bolien.

1-grams guldtackor.

1-grams guldtackor från Valcombi Suisse. En så kallad Combi bar där du bryter dem från ett ark.

Världens största guldtacka


Världens största guldtacka från japan. 250kg.

Världens nuvarande största guldtacka väger 250kg och har tillverkats av Mitsubishi i Japan. Denna gultacka är värd ca 10’000’000 dollar.

Världens näst största guldtacka från Taiwan. 220kg.

Världens näst största gultacka väger 220kg och finns i Taiwan.

Världens största guldmynt.

Världens största guldmynt föreställer Canadas välkända Maple Leaf guldmynt och har ett värde på 1 miljon dollar. Det faktiska guldvärdet skall dock vara mycket mer.

Här är en falsk guldtacka på 1kg. 30-40% av vikten består av tungsten och upptäcktes pga att guldtackan vägde två gram för lite.

Guldreserven i England.

Englands guldreserv i London.