Sälja guld med hjälp av guldbrev

Har du guld som du vill sälja och har varit runt hos dina lokala guldhandlare, men anser inte att du får ett bra guldpris? Du kanske tycker att de betalar alltför lite för att det inte finns någon konkurrens i din stad? Vilken tur för dig att internet finns, där det finns mängder av guldhandlare som konkurrerar med varandra om just ditt guld. Därför kan du sälja ditt guld online via guldbrev till dagens högsta guldpris. Det är dessutom väldigt enkelt. För att hitta den bästa guldhandlaren kan du börja med att jämföra olika guldhandlare med varandra. Om du hittar en guldhandlare som du känner dig trygg med kan du höra av dig till dem och begära ett guldbrev.

Oftast kan du se direkt på guldhandlarens hemsida vad de är villiga att betala för ditt guld, därför behöver du inte höra av dig till dem som du anser betalar för lite. Du sparar alltså både din tid och guldhandlarens tid på detta sätt. Ibland kan man till och med beställa ett guldbrev utan att ha varit i kontakt med guldhandlaren. Detta är på grund av att de är så ivriga att köpa just ditt guld. Ha dock i åtanke att de flesta guldhandlare inte betalar extra för till exempel ädelstenar. Om du vill ha betalt för dem ska du därför ta ut dem och sälja dem till någon som köper ädelstenar. Du får endast betalt per gram guld. Även detta kan dock bli en hel del och om du har mycket guld att sälja kan du enkelt få råd till en extra semester mitt i vardagen.

När du har fått hem ditt guldbrev är det enbart att fylla brevet med det guld som du vill sälja. Därefter skickar du in brevet som rekommenderat. Brevet kommer att vara försäkrat under transporten och du kan därför känna dig trygg med att skicka det med posten. Om ditt guld skulle försvinna kommer du att få betalt ändå för värdet tack vare att det är försäkrat. När de har mottagit ditt guld kommer de att värdera det och efter detta kommer de att ge dig en offert. Om du tycker att erbjudandet du får på guldet är rimligt kan du sälja det till dem och de kommer att sätta in pengar på ditt konto. Det är nämligen inte svårare än så att sälja guld och därför bör du leta reda på en guldhandlare redan idag.